RODENBACHTOUR

Film- en reisverslag "Passo di Stelvio"

En... wat vond je van de film? Schrijf uw reactie in het 'Gastenboek'.
Volgend jaar gaan we zeker terug: Luc met z'n Porsche 912 en ik terug met de MG B.

Zin om mee te rijden? Vermoedelijk op het voorlaatste weekend van juni.
De Stelvio pas en de weg op de achterzijde van de top naar het tax free stadje Livigno heeft voor ons een grote indruk achtergelaten. Werkelijk, het landschap is adembenemend. Je voelt je mieters klein in het grootse decor. In Livigno kan je tax free inkopen doen, alles is er te krijgen. Van foto- en videocamera's, GSM's, parfum en ook benzine. Ik tankte super benzine aan E 1,10/liter. Bij ons € 1,55 of meer!!!
Ons slaapadres was bij pension Hofherr te Imst in Oostenrijk. Van daaruit tot de pas is het een kleine 100 km rijden. Rosemary, de eigenares van het pension verhuurt een 10-tal kamers aan een zeer democratische prijs (ongeveer € 30 pp/dag ontbijt inbegrepen.
Ook is er een ruime oldtimervriendelijke parking voorzien, achter het pand weg van de straat.

 

Pension Hofherr
 
Webcamfoto

Hou rekening met de weersomstandigheden daar op de Stelvio. De pas is maar open tijdens de zomer van eind mei tot eind september. Zelfs in de zomer kan het boven plots beginnen te sneeuwen. Wij hadden geluk, het was er brandend heet. Een tip is dagelijks kijken naar de 10-daagse weersvoorspelling van Het Laatste Nieuws.
Nacontroleren of de weersvoorspellingen kloppen kan je zien op de vele webcams op de top.
In de omgeving van Imst kan je glijden op de langste Alpine Coaster ter wereld. Je kan te voet of met de wagen naar boven, dan met een stoeltjeslift tot halverwege, en dan met de slede die verankerd is op een buisrail naar beneden.
De zetellift
 
De slede
Volgend jaar gaan we zeker terug, vermoedelijk op het voorlaatste weekend van juni zoals ik al zei, elk met z'n eigen wagen. Goesting om mee te rijden of liever alleen? Beter is dat ieder op zijn eigen tempo er naar toe rijdt, eens daar aangekomen ondernemen we dan samen de trip naar de Stelvio en Livigno enz... Ondertussen maken we terug een mooi filmpje voor ons allen.

Vermoedelijk programma:

Woensdagmorgen vroeg naar een hotel te Stuttgart (600 km), in de namiddag bezoek aan het Porsche museum. Donderdagvoormiddag bezoek Mercedes museum, in de namiddag nog 300 km rijden naar Imst. Korte stop nabij Füssen en kasteel Neuschwanstein.
Vrijdag naar de Stelvio, Livigno en via Zwitserland terug naar Imst.
Zaterdagvoormiddag naar de Alpine Coaster te Hoog Imst. In de namiddag naar het tweede, jawel, tax free dorpje Samnaun, 60 km van Imst vandaan. Zondag terug naar huis. De 900 km zijn best op één dag te doen, daar er geen vrachtwagens rijden op de Duitse wegen. Voor meer informatie over de Stelvio trip, neem contact op met Eddy Lepez.

Tot binnenkort!
Eddy


Een geval apart
Kasteel Neuschwanstein